De Reis

Onze villa’s worden aangeboden op basis van logies. Dit betekent dat u de reis zelf dient te organiseren. Met de informatie op deze pagina willen wij u graag tips geven omtrent de te ondernemen reis. Omdat wij zelf regelmatig naar Portugal vliegen, hebben wij met name ervaring in het – via internet – boeken van de vliegreis.

Desgewenst informeren wij u telefonisch of via email over de reis (klik hier).
De reis per vliegtuig: Tenzij u een meer wekelijks verblijf overweegt bevelen wij, gezien de afstand, het vliegtuig aan als vervoermiddel. Hiertoe heeft u verschillende alternatieven:

Het meest eenvoudig is een vlucht te boeken met als bestemming Faro. Vanuit Nederland (Schiphol, Rotterdam en Eindhoven) vliegt Transavia veel bijna dagelijks op deze bestemming. Ryanair vliegt vanuit Eindhoven en Maastricht en vanaf Duitse luchthavens welke relatief dicht bij Nederlandse grens liggen (Weeze en Bremen) ook bijna dagelijks op Faro. Vanaf Brussel Zaventhem vliegen Jetaifly en/of Brussels Airlines bijna iedere dag naar Faro. Ryanair vliegt vanuit Charleroi, per slot maar 80 km onder Brussel, bijna dagelijks naar Faro.

Bent u vroeg met boeken of kunt u gebruik maken van regelmatig voorkomende acties, dan zijn de low budget maatschappijen uw goedkoopste optie.

 

Het is de moeite waard om bij alle bovengenoemde luchtvaartmaatschappijen even de prijzen te checken die men berekent in de door u gewenste reisperiode. Met respect, alle maatschappijen bieden eigenlijk allemaal dezelfde beenruimte aan en leveren nagenoeg dezelfde service. TAP biedt meer service (eten en drinken is inbegrepen), maar daar betaalt men dan ook voor. Het mijden van grote luchthavens is zeker een overweging waard. Amsterdam en in mindere mate Brussel zijn groot. Lange wandelroutes, vele kilometers naar de parkeerplaats, lang taxiën van vliegtuigen, het is allemaal te vermijden door te kiezen voor ‘gemoedelijke’ luchthavens (waar men vaak meestal dicht bij de vertrekhal kan parkeren.. Vliegen op Lissabon is ook overweging. Wie weet vindt u het de moeite waard een bezoek aan die stad combineren met een strandvakantie in de Algarve. Vanuit Lissabon naar Almancil is het nog 285 km. Op 15 km na zijn de villa’s ook volledig via autosnelwegen te bereiken.

 

Ook de onderstaande links geven u zicht op de prijs van losse vliegtickets en campingvluchten:

Indien u niet zelf rechtstreeks bij de bovengenoemde luchtvaartmaatschappijen wilt boeken, kunt u uw vluchten op de site van onderstaande aanbieders boeken.

 

Aankomst op het vliegveld van Faro en vervoer ter plaatse

We raden u aan om ter plaatse een auto te huren. In de informatiemappen van onze villa’s en op enkele webpagina’s van deze website informeren wij u over te maken uitstapjes. Mocht u gaan golfen, dan moet u vervoer regelen naar één van de 35 golfbanen van de Algarve. Faro heeft een behoorlijke grote luchthaven; alle autoverhuurders – AVIS, Hertz, Europcar, etc. – ze zijn allemaal vertegenwoordigd. De ervaring leert dat ze vrij hoge huurprijzen rekenen, zelfs al heeft u de auto geboekt via de site van de low budget luchtvaartmaatschappij. Vliegt u op Faro, dan bevelen wij u aan een auto te huren bij een plaatselijke autoverhuurder. Bijkomend voordeel: op deze manier spaart u ook een taxi retour uit ten bedrage van ongeveer Euro 55,-. Eén van de weinige plaatselijke verhuurders – die wij al bijna 10 jaar kennen – heeft geen website, maar wij hebben regelmatig telefonisch contact met hen. U kunt ons vragen een offerte aan te leveren.
Deze verhuurder heeft geen eigen balie (is duur), maar zit meteen bij de wachtruimte na de eerste koffiecounter. Hij levert de auto af op de luchthaven van Faro, parkeerplaats P1 op nog geen 150 meter van de aankomst- en vertrekhal. Na het noteren van uw rijbewijsnummer en uw adres op het  huurformulier rijdt u binnen vijf minuten naar de villa. Prijsindicatie: huurprijs per week van het type Renault Clio/Opel Corsa  tussen 1 juli en 1 oktober € 185,-. In het tussenseizoen is de prijs € 145,- en tussen 1 november en 1 april € 95,-. Men  heeft niet auto’s in álle categorieën, maar ze verhuren natuurlijk ook grotere auto’s in hogere prijsklassen. Wanneer u informatie wenst kunt u ons een email sturen! De heer Veenstra is meer dan bereid u te begeleiden en te voorzien van informatie en tips! U kunt hem telefonisch bereiken via +31 (0) 6 51 50 74 44 of per E-mail (klik hier)

De reis per auto vanuit Nederland en België: U kunt met uw eigen auto naar Portugal rijden. Zeker wanneer u, bijvoorbeeld in de periode tussen de na-herfst en het vroege voorjaar in één van onze villa’s wilt overwinteren, is het gemakkelijk wanneer u weet dat uw eigen auto ‘voor de deur staat’. Weet, de afstand vanaf Utrecht is 2.411 km en vanaf Brussel 2.250 km. U bent dan natuurlijk zeker twee dagen onderweg. We bevelen u minimaal een overnachting aan in de buurt van Biarritz (zuid Frankrijk) of Burgos (noord Spanje).

Reistijd vanaf Utrecht: 22,5 uren – Afstand: 2.411 km

Reistijd vanaf Brussel: 21 uren – Afstand: 2.250 km

Boa viagem! (goede reis!)