Golf

vakantie portugal nov 2004 046

De Algarve staat bekend om zijn vele golfterreinen. Aangezien golf steeds populairder wordt, blijkt de Algarve voor de beoefenaars van deze sport een ideale vakantiebestemming te zijn.

Klik hier voor een complete overzichtskaart van alle golfterreinen in de Algarve.

In de directe omgeving van de villa’s vindt u een tweetal golf Mekka’s, te weten: 

Urbanisatie Quinta do Lago ligt hemelsbreed op 2 km afstand in oostelijke richting van onze villa’s. Op deze urbanisatie vindt u vier keer een 18-holes golfbaan, te weten de Quinta do Lago North (Ria Formosa) baan, de Quinta do Lago South baan, de São Lourenço baan en de Pinheiros Altos baan.

Urbanisatie Vale do Lobo ligt hemelsbreed op 3 km afstand in westelijke richting van onze villa’s. Op deze urbanisatie vindt u twee keer een 18-holes golfbaan, te weten de Ocean Course en de Royal Golf Course. Op deze laatste Course is met name hole 16 – par 3, waarbij u over een klif naast het strand van de Atlantische Oceaan moet slaan – zeer bekend. “Sweet sixteen”

Grand Champions Tennis Tournament - Vale do Lobo

Maar er zijn er meer, hier een overzicht:

1 Parque da Floresta Een golfterrein aangelegd op heuvelhellingen en op oneffen terrein met het zicht op een vissersdorp. Met verschillende natuurlijke obstakels zoals bunkers, meertjes en riviertjes biedt deze baan een uitdaging door zijn grote diversiteit.

2 Boavista Dit is een golfterrein gelegen aan een schitterend strand en een bergachtige achtergrond. Het clubhuis is gevestigd tussen hole negen en tien en biedt een mooi panorama van 25 km op de kustlijn van de Atlantische oceaan.

3 Penina Dit is het oudste golfterrein van de Algarve. Penina wordt aanzien als het meesterwerk van Sir Henry Cotton. Hier vonden vijf Portugese Open Kampioenschappen plaats.

4 Alto Golf Alto Golf ligt tussen twee valleien en was het laatste terrein getekend door Sir Henry Cotton. Hole nummer 16, genoemd “The Giant”, is een 604 meters voor een Par 5, en wordt gezien als de langste hole van Europa.

5 Vale da Pinta Gevestigd naast Carvoeiro in een oude olijfwinning. Vale da Pinta is een kampioenschapterrein , maar is toepasbaar voor elk soort spel.

5 Quinta do Gramacho Niettegenstaande zijn negen holes is Quinta do Gramacho feitelijk een volledige golfbaan dankzij zijn dubbele tees en greens. De natuurlijke vegetatie is zeer mooi en gaat uitstekend samen met een aantal aangelegde meertjes en zacht hellende golfbanen.

Salgados Gelegen dicht bij de zee. Salgados en zijn meertjes is een test voor de technische bedrevenheid van de golfers.

9 Pine Cliffs Gekend voor zijn hoge graad van onderhoud. Pine Cliffs is een negen holes golfterrein dat zich uitstrekt langs indrukwekkende rotspartijen met een zicht op de Atlantische oceaan.

10 The Old Course Een Par 73 golfterrein gelegen in een mooi en kalm landschap. Door zijn grote verscheidenheid van holes dient men zorgvuldig zijn golfsticks uit te kiezen.

10 Pinhal Dit golfterrein dat gelegen is in het midden van een dennenbos, brengt twee verschillende types van architectuur samen, de Britse en de Amerikaanse. In 1988 werd het geselecteerd voor de Portugese Ladies’ Open, een toernooi dat deel uitmaakt van het Europese professionele dames circuit.

10  Laguna Dit golfterrein is gelegen dicht bij de mooie kustlijn van de Algarve. Het heeft drie circuits van negen holes en is een grote uitdaging voor elke speler.

10 Millennium Dit golfterrein ligt naast de Laguna Course op betrekkelijk vlak terrein. Enkele waterpartijen geven het een mooie uitdaging.

13 Vila Sol De grote verscheidenheid aan bomen geeft aan dit terrein, met enorme mogelijkheden, een speciale charme. In 1992 en 1993 werd het geselecteerd voor de Portugese Open, waarmee het zijn internationale reputatie bevestigde.

13 Ocean Course De Ocean Course, gelegen op Vale de Lobo, is gesitueerd aan de kust, waardoor ideale speelcondities worden gecreëerd.

13 Royal Golf Course Dit is een van de meest bekende in de wereld door zijn beroemde Par 3 hole (sweet sixteen), die een slag van meer dan 200 m vereist over drie spectaculaire afgronden.

13 Quinta do Lago South Gelegen in het mondaine vakantieoord Quinta do Lago. De golfterreinen zijn beroemd in de internationale golfwereld.

13 Quinta do Lago North (Ria Formosa) Erg lijkend op Quinta do Lago. Ria Formosa biedt verschillende technische uitdagingen aan de spelers .

13 Pinheiros Altos Dit is een origineel golfterrein met drie maal negen holes met totaal verschillende eigenschappen, zoals bos en meer open vlakte. Het ruime terrein wordt heel veel gebruikt door de beroepsspelers voor het begin van de officiële toernooien.

13 São Lourenço De uitzonderlijke schoonheid en voortreffelijke onderhoud maken dit golfterrein tot een parel van de Portugese golf. Zijn 18 holes liggen ruim verspreid tussen de dennenbomen, de meertjes en de oevers van natuurgebied Ria Formosa (naast Oceaan).

18  Benamor Dit golfterrein ligt in het binnenland en ligt net buiten Tavira. Het is de eerste course oostelijk van Faro.

18 Castro Marim De meest oostelijke baan ligt op de grens met Spanje. Het is een uitdagende baan met leuke hoogteverschillen. Leuk om te weten: eigenaar is Willem van Kooten (Joost den Draaijer).

19 Quinta da Ria en 19 Quinta de Cima Deze banen liggen naast elkaar vlak bij Monte Gordo. Het staat bekend om zijn zachte hoogontwikkelde gras. Technische spelers kunnen hier prima uit de voeten.

Andere interessante links:

http://www.golfbenamor.com

Parque da Floresta, golf and leisure resort, Algarve, Portugal

http://www.palmaresgolf.com